Kom vlot naar KempenAIR

Locatie

McCain / Mercurius site
Nijverheidsstraat - 2280 Grobbendonk

Het evenemententerrein heeft een speciaal en rijk verleden. Ooit stond op deze plaats een Romeinse nederzetting met een belangrijke economische invulling. Grobbendonk was ooit Vicus, op de Steenberg, het hoogste punt in de omgeving en nu nog steeds terug te vinden in de naam van de aanpalende straat. Tijdens opgravingen werden restanten teruggevonden van Romeinse tempels, waterputten en allerlei objecten.

Nog een leuk wist-je-datje: wat voor velen nu “gewoon” is, was duizenden jaren geleden heel speciaal en vernieuwend. Op dit plekje introduceerden de Romeinen als eersten de vloer- en muurverwarming. Duizenden jaren later brengt KempenAIR opnieuw warmte en magie naar deze plek.

Doorkruis de Kempen met je fiets of koppel je bezoek aan een mooie wandeling. Er worden voldoende fietsenstallingen voorzien om je fiets veilig weg te plaatsen. Het ballonfestival ligt in de buurt van verschillende fietsroutes en fietsknooppunten. Vanuit verschillende gemeenten zoals Pulle, Zandhoven, Lille, Vorselaar, Herenthout, Nijlen, … kan je KempenAIR makkelijk bereiken.

Publieksparking

De betalende publieksparking is gelegen op een aanpalend terrein. Parkeren kan dus vlakbij. Volg de borden “parking” en onze begeleiders geven je een geschikte parkeerplaats. Zij zijn te herkennen aan hun hesjes van de organisatie. Betaling kan zowel cash als met bancontact.

Mindervaliden

Volg de borden “parking mindervaliden”. Personen in het bezit van een mindervalidenparkeerkaart dienen deze duidelijk zichtbaar in de wagen te plaatsen.

Verkeersmaatregelen

Er geldt een parkeerverbod in de omliggende straten, enkelrichtingsverkeer wordt gehanteerd in de omgeving van het evenemententerrein. Hou je aan de aangepaste verkeersregels en geef voorrang aan onze fietsers en voetgangers.


© KempenAIR ballonfestival